3 adet yufka 1 su bardağı mantar 1 kase kavrulmuş ıspanak 100 gr kaşar peyniri rendesi 100 gr margarin Yarım demet dereotu Yarım demet maydanoz 2 diş sarımsak veya sucuk 1 adet yumurtanın sarısı Tuz, kekik, karabiber
Medrese Böreği Yapılışı
Ispanağı kavurun. İçine ince ince doğradığınız maydanoz ve dereotunu ekleyin. Doğranmış mantarı, küçük doğanmış sucuğu veya sarmısağı, kaşar peyniri rendesini, kekiği ve karabiberi de koyarak harmanlayın. Yufkayı yayın. 4 parmak genişlişinde boyuna kesin. Kesilen parçaları ortadan ikiye bölün. Hazırlanan içi yufkanın bir ucuna koyun ve rulo olarak sarın. Bütün yufkalara aynı işlemi yaptıktan sonra tepsiye dizin ve üzerine erittiğiniz 100 gram margarini gezdirin. Yumurta sarısını da sürdükten sonra 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirin ve sıcak olarak servis yapın. Afiyet Olsun