3 Adet armut Yarım su bardağından biraz az şeker 1 Adet limon 1 Çay kaşığı vanilya 3 Su bardağı su 1 Adet kivi 1 Adet küçük elma Yarım adet muz Yarım adet limon 2 Adet mürdüm eriği 8-10 Adet siyah üzüm Yarım su bardağı ahududu
Hazırlanışı
· 3 Su bardağı su dolu tencerenin içine tozşekeri ve 1 adet limonun suyunu katın. · Ocakta şeker eriyene kadar karıştırın. · Daha sonra kapağını kapatıp, kaynamaya bırakın. · Armutların kabuğunu soyun ve kaynamaya başlayan şerbetin içine yerleştirin. · Üzerine toz vanilyayı ekleyin. · Kapağını kapatıp, armutar yumuşayana dek pişirin. · Daha sonra soğumaya bırakın. · Diğer tarafta muzun, kivinin ve elmanın kabuğunu soyun. · Bu meyveleri ve erikleri bir kabın içine küçük küçük doğrayın. · Üzerine kararmamaları için yarım limon suyunu gezdirin. · Bu karışıma üzümleri de ekleyin. · Armutları tencereden alıp, her birinin üzerinden bir şapka kesin. · Armudun içini sebze oyacağı ile oyun ve içlerini çıkarın. · İçlerini çıkarırken parçalamamaya dikkat edin. · Tenceredeki şerbetin üzerine ahududuları koyun ve kısık ateşte kıvamlı bir hal alana kadar pişirin. · Oyduğunuz armutların içini meyve karışımı ile doldurun. · Üzerine şapkasını kapatın. · Yanında ahududu ile servis yapın.