1 Adet kavunun yarısı Yarım limonun suyu 3 Çorba kaşığı beyaz şarap 2 Adet şeftali 1 Tatlı kaşığı toz tatlandırıcı Yarım su bardağı ahududu Süslemek için : 1 Adet dilimlenmiş şeftali 3-4 Adet ahududu
Hazırlanışı
· Kavunun kenarlarını bıçak yardımı ile üçgen biçimde kesin. · İçini dondurma kaşığı ile top top çıkarın. · Yarısını ayırıp, diğer yarısını bir kabın içine koyun ve bu kaba limon suyu ve şarabı da ekleyin. · Kabukları soyulmuş ve küp küp doğranmış şeftalileri ekleyin. · Tatlandırıcıyı ve ahududuları da ekleyip, karıştırın. · Kavunun içine doldurun. · Kalan kavunun içini malzemelerin üzerine şekilli olarak yerleştirin. · Üçgen kestiğiniz kavunun kenarlarına şeftali dilimlerini yerleştirin. · 3-4 Adet ahududuyu da ekledikten sonra buzdolabına koyun. · Hafif soğuduktan sonra servis yapın.