Konu: Beyaz Çikolatalı Pasta C.tesi Haz. 14, 2008 12:31 pm
Malzemeler
Bir miktar sıvı yağ 225 Gr bitter çikolata 9 Adet yumurta 150 Gr tozşeker (10 çorba kaşığı) 125 Gr tuzsuz yağ (8 çorba kaşığı) 1 Yaprak jelatin 400 Gr beyaz çikolata 300 Gr çiğ krema
Hazırlanışı
· Kek kalıbını iyice yağlayın. · Bir sos kalıbında çikolatayı eritin ve soğumaya bırakın. · Bu arada 5 yumurtaların sarısıyla, şeker ve tuzsuz yağı benmari usulü (içi sıcak su dolu başka bir kabın içine oturtarak)eritip karıştırın. · Krema haline gelince çikolata karışımının içine boşaltın. · İyice çırptığınız 5 yumurtanın akını da karışıma ilave ettikten sonra karıştırıp kek kalıbına dökün. · Üzerinde küçük kabarcıklar olmaması için bir kaşıkla düzelttikten sonra 190 dereceli fırında yaklaşık 50-55 dakika pişirin. · İyice kabardıktan sonra kalıbın içinde soğumaya bırakın. · 2 çorba kaşığı suyun içinde jelatini eritin. · 225 gr beyaz çikolatayı eritin. · İçine çırpılmış 4 yumurta sarısını ve 150 gr kremayı katın. · jelatini ve iyice çırpılmış 4 yumurta akını çikolata karışımına boşaltıp iyice karıştırın. · Soğumaya bıraktığınız keki enlemesine ikiye kesin ve beyaz çikolatalı karışımı iki katın arasına sürün. · Yavaşça bastırdıktan sonra bir gece buzdolabında bekletin. · Üst kreması için, kalan 175 gr beyaz çikolata ve 150 gr kremayı bir kapta eritin. · İyice soğuyan keki dikkatlice kaptan çıkartarak hazırladığınız karışımı üstüne ve çevresine sürün. · Üzerini parça çikolata ile süsledikten sonra, bir süre buzdolabında bekleterek servis yapın.