Malzeme: Karides Sirke Su Domates (veya 1 çorba kaşığı salça) Sivri Biber Tereyağ Sarmısak Rafine Yağ Kaşar Peyniri Defne Yaprağı Dereotu Tuz
Hazırlanışı: Bir kg karidesi, bir su bardağı su, bir kaşık sirke ve bir tutam tuz ile beş dakika karıştırıp kaynatın, daha sonra ateşten alıp soğuttuktan sonra soyun.
Rafine(zeytin yağ) yağı bir tencerede ateşe koyun, sırasıyla; ayıklayıp, ufak parçalara doğradığınız sarmısakları, ardından kıyılmış biberleri katın. Sararmaya başlayınca, domateslerle birlikte karidesler ve tereyağı ilave edin, on dakika pişirin. Buradan Sonra iki seçenek oluyor. ben ilk seçeneği tercih ederim. Karideslerin üzerine kaşarları ekleyip tencerede eritmek lezzeti korur.Ya da ateşe dayanıklı bir cam kaba koyup, üzerine bir adet defne yaprağı yerleştirin ve rendelenmiş kaşar peynirini serpin, fırında beş dakika bekletin. Üzerine dereotu serptikten sonra servis yapın.