Sevgili grup üyeleri türk erkeklerinin büyük bir kısmı bamyadan nefret eder nedeni ise bamyanın yanlış pişirilmesi sonucu yada pişirmesini bilmeyenlerin çabası sonucu durum bu hale gelmiştir. Aşağıdaki tarifi bir denemenizi istiyorum. gerçekten farklı ve hoş bir lezzet ile karşılaşacaksınız. Afiyet olsun.
Bamya çorbası
4 KİŞİLİK
Malzemeler:
200 gr çiçek (kuru) bamya
100 gr yağlı kuzu eti (Kuzu Kaburga daha leziz olur.)
3 soğan
3 domates
5-6 su bardağı su
3 limon
1 çorba kaşığı kuyruk yağı
1 çorba kaşığı sade yağ
Tuz
Hazırlanışı: * Bamyaların tüylerinin dökülmesi için kalburda elle ovun. Limonlu suda yıkayın. Birkaç limon dilimi eklediğiniz kaynar suda haşlayıp iplerini çıkarın. Eti küçük küpler şeklinde doğrayın. Soğanları soyup küp şeklinde doğrayın. Domatesleri rendeleyin.
* Sadeyağ ve kuyruk yağını bir tencerede eritin. Soğan ve eti kavurun. Rendelenmiş domatesi ilave edin. Su ve tuz ekleyip kaynatın. Su kaynayınca 2 limonun suyunu ekleyin. Bamyayı ilave edip karıştırmadan pişirin. Sıcak olarak servis yapın.