Malzemeler: 2 Orta BÜyÜklÜkte Ayva 6 Bardak Su 250 Gr. Şeker (10 Çorba KaŞiĞi Kadar)
YapiliŞi: Ayvalari BÜyÜkse DÖrde KÜÇÜkse İkİye Kesİnİz. Sert TalaŞkisimlarini Muntazam Çikariniz, Kabuklari Soyunuz. Kararmamasi İÇİn Suya Koyunuz.Üzerİnİ Örtecek Kadar Suyla AteŞe Koyunuz. Ayvalar YumuŞayincaya Kadar PİŞİrİnİz.Şekerİ İlave Edİnİz. Renk Vermesİ İÇİn AteŞİ Azaltiniz. Normal Koyulukta İndİrİnİz. SoĞutarak Ayvalari Oyuk Taraflari Alta Gelmek Üzere Kaseler YerleŞtİrİnİz Ve Servİs Yapiniz.
Elma Kompostosu
Malzemeler: 250 Gr Şeker (1 Su BardaĞi ) 4-5 Adet Orta BÜyÜklÜkte Elma
YapiliŞi: Elmalari Yikayiniz.boyuna 2'ye Kesİnİz. BiÇak Ucuyla Çekİrdeklİ Yerlerİ Çikartiniz. Kabuklari Soyunuz,yikayiniz. Üzerİnİ Örtecek Kadar Su Koyunuz. 1/3 Lİtre Suyu Kalincaya Kadar Kaynatiniz. Sonrz 250 Gr. Şekerİ İlave Edİnİz. 20-30 Dk.kaynatiniz. SoĞuduktan Sonra DaĞitim Kasesİne BoŞaltip Servİs Yapiniz.
Kayisi Kompostosu
Malzemeler :500 Gr.orta Sertlİkte Kayisi 250 Gr. Şeker 2 Bardak Su
YapiliŞi:Şekerİ 2 Bardak Su İle TaŞim Kaynatiniz. Sonra Kayisilari Yikayip Çekİrdeklerİnİ Çikartip Şekere Koyunuz. YumuŞayincaya Kadar PİŞİrİnİz.ateŞten Aliniz. Kaselere BoŞaltiniz Ve Servİs Yapiniz.
Çİlek Kompostosu
Malzemeler:500 Gr. Çİlek 250 Gr. Şeker 2 Bardak Su
YapiliŞi:Çİleklerİ Yikayip Ayiklayiniz. 205 Gr.Şekerİ 2 Bardak Su İle AteŞe Koyunuz. 10-15 Dk.kaynatiniz Ve AteŞten Aliniz. SoĞumadan Çİleklerİ İÇİne Atip Bİr TaŞim Kaynatip AteŞten Aliniz. Kaseler Koyup SoĞuk Olarak Servİs Yapiniz.
Vişne Kompostosu
MALZEMELER 1 bardak şeker 5 bardak su 1/2 kg vişne
Vişnelerin dağılmaması için çekirdekleriyle birlikte pişirin.
6 kişilik
HAZIRLANIŞI Suyla şekeri yüksek ateşte iyic kaynatın. Su fokurdamaya başlayınca vişneleri katın, kısık ateşte 15 dakika demlendirin. Soğutup servis yapın.