500 gr un Ceviz büyüklüğünde maya 250 gr kıyma 1 demet maydanoz 2 soğan Tuz, karabiber
Çiğ Böreğin Yapılışı
1- Una ılık su, maya ve tuz koyarak iyice yoğrulur. Hamur uzun müddet özlendi-rerek yoğrulur. Yanm saat mayalandırılır. 2- Yumurta büyüklüğünde parçalara ayrılıp her parça tabak büyüklüğünde açılıp hazırladığımız iç hamurun yarısına döşenir. Diğer kısmı üzerine kapatılıp elle bastırılır. 3- Kızgın yağda iki tarafı pembeleşinceye kadar kızartılır. Servis tabağına kağıt koyup üzerine yerleştirilir. 4- İçin Hazırlanması: Kıymaya rendelenmiş soğan, tuz, karabiber, doğranmış maydanoz konarak karıştırılır. Not: Çiğ böreğin malzemesinde kıyma yerine peynir, ekşimik veya patates de kullanabilirsiniz.