KuzenForum ...XD
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

KuzenForum ...XD

Hoşgeldiniz, Misafir.
Son Ziyaretiniz: Perş. Ocak 01, 1970
Toplam Mesajınız: 0

 
AnasayfaLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

 

Çiğ Börek Tarifi

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek 
Yazar Mesaj
@Ly
Bölüm Mod
Bölüm Mod
@Ly

Erkek
Yaş : 30 Kayıt tarihi : 12/06/08 Mesaj Sayısı : 195 Nerden : olabilir ??? Lakap : PsİkOpAt
Çiğ Börek Tarifi Vide
MesajKonu: Çiğ Börek Tarifi   Çiğ Börek Tarifi I_icon_minitimeC.tesi Haz. 14, 2008 12:26 pm



Çiğ Börek Malzemeleri

500 gr un
Ceviz büyüklüğünde maya
250 gr kıyma
1 demet maydanoz
2 soğan
Tuz, karabiber

Çiğ Böreğin Yapılışı

1- Una ılık su, maya ve tuz koyarak iyice yoğrulur. Hamur uzun müddet özlendi-rerek yoğrulur. Yanm saat mayalandırılır.
2- Yumurta büyüklüğünde parçalara ayrılıp her parça tabak büyüklüğünde açılıp hazırladığımız iç hamurun yarısına döşenir. Diğer kısmı üzerine kapatılıp elle bastırılır.
3- Kızgın yağda iki tarafı pembeleşinceye kadar kızartılır. Servis tabağına kağıt koyup üzerine yerleştirilir.
4- İçin Hazırlanması: Kıymaya rendelenmiş soğan, tuz, karabiber, doğranmış maydanoz konarak karıştırılır.
Not: Çiğ böreğin malzemesinde kıyma yerine peynir, ekşimik veya patates de kullanabilirsiniz.

Afiyet Olsun..
Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Çiğ Börek Tarifi

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var: Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
KuzenForum ...XD  :: Bayanlara Özel :: Yemek Tarifleri -